Skip to main content

Een bijzondere ervaring en een mooie samenwerking

gemeente hof van twenteVorm: Coaching, Reintegratie, Arbeidsbemiddeling 

"Iwan kwam op mijn pad vanuit een reïntegratie traject of eigenlijk meer een soort van reactivatie traject. De gemeente was al enige tijd bezig om mij weer deel te laten nemen aan de maatschappij. Ik zat inmiddels een jaar of 5 in de bijstand en in die jaren was een hoop gebeurd, in de zin van vrij ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. Daarom was ik eigenlijk al tevreden dat ik er nog was, en dat ik min of meer een leven had. Verder hoefde het van mij allemaal niet meer zo nodig.

Toch stond ik wel positief tegenover de goede bedoelingen vanuit de gemeente, ik had inmiddels ook al vrijwilligerswerk gedaan, en ook aan een ander project deelgenomen waarbij de nadruk lag op fysiek weer een beetje in conditie raken om zo meer energie en zelfvertrouwen op te doen voor deelname aan de maatschappij.

Het had alleen niet zo heel veel effect in de richting van werk vinden en weer in mijn eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Ik had me er ondertussen ook al een beetje bij neergelegd dat ik mijn resterende jaren zou slijten in de bijstand en daarna misschien ook nog wel in de AOW. Een leven zonder al teveel vooruitzichten, maar toch een leven.

Inmiddels zijn we bijna 3 jaar verder in de tijd, en ben ik alweer ruim een jaar aan het werk, in een baan waar ik me op mijn plek voel. Ik voorzie dus weer in mijn eigen levensonderhoud, er is zelfs wat ruimte voor dingen die het leven extra leuk maken. Ik ben tevreden met wie ik ben, ook al omdat ik steeds meer de man word die ik eigenlijk ben en wil zijn.

Miraculeus en wonderbaarlijk, niet? Alleen was het niet miraculeus en wonderbaarlijk, het was vooral het talent, het vakwerk en de volharding van Iwan.
Ik geloofde er destijds niet meer in, en ik bleek dus iemand nodig te hebben die dat voor mij deed, met een niet aflatende positiviteit, met een open geest, met warmte, met interesse, iemand die mij waar nodig (en soms was dat ook echt nodig!) dat zetje kon geven waardoor ik toch in beweging bleef in plaats van weer moedeloos onderuit te zakken. Maar ook iemand die door mijn best gecompliceerde persoonlijkheidsstructuur heen kon prikken, en mijn passiviteit kon ombuigen naar geloof in eigen kunnen.

Die iemand was Iwan. Eigenlijk was er vanaf de eerste kennismaking een klik, overlappende interesses maar vooral ook begrip. En omdat Iwan goed is in wat hij doet, kon hij bij mij door mijn als ironie vermomde en naar cynisme neigende sarcasme heen kijken en ook steeds vaker er doorheen prikken. En dat was niet van de ene dag op de andere.

Alles bij elkaar heeft het traject met Iwan een jaar of 2 gelopen, en hebben we vele vele uren gewandeld (ruim 200 km hebben we uitgerekend), we hebben gezwommen, we hebben gepraat over van alles en nog wat.

Maatwerk

Omdat het voelde alsof ik met een maat van mij aan het werk was. Omdat het precies was wat ik nodig had. Omdat Iwan verdomd goed is in wat hij doet. En belangrijker nog: "Iwan is een héle fijne kerel! Iemand waar je van op aan kunt, warm, begripvol, menselijk, heel goed in wat ie doet en tot nog heel veel meer in staat".

Mvg
Een cliënt waar we heel trots op zijn!

gemeente hof van twenteDit traject mochten we uitvoeren in opdracht van de gemeente Hof van Twente. Hartelijk dank gemeente en speciaal ook Marion, voor je vertrouwen vanaf het begin en de fijne samenwerking!