Skip to main content

Jungian Type Academy

Samen met Remco Nijboer heb ik in 2020 de Jungian Type Academy opgericht. Met de Jungian Type Academy verzorgen wij de accreditatie voor het werken met JTI. Met een accreditatie ben je JTI Certified Practitioner. 

Wat is JTI

De Jungian Type Index, JTI, is een methodiek die mensen op een positieve manier inzicht geeft in hun persoonlijke voorkeuren, zodat duidelijk wordt waarom ze op een bepaalde manier communiceren, conflicten aangaan of vermijden, hoe ze met stress omgaan of veranderingsprocessen beleven. De JTI methodiek bestaat uit het gebruik van een valide en betrouwbare vragenlijst en een onderzoekend feedbackgesprek met een JTI Certified Practitioner.

Het doel van de JTI is dat mensen zichzelf en anderen beter begrijpen, zodat ze bewuster en optimaal kunnen functioneren. JTI kan o.a. worden gebruikt voor loopbaanontwikkeling, teamontwikkeling, leiderschapsontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en conflictbeheersing.

JTI is net als veel andere instrumenten die gebruikt worden op het gebied van leiderschapsontwikkeling, teambuilding, loopbaanbegeleiding en educatieve counseling gebaseerd op de typologie van Jung.

Accreditatieopleiding JTI

In de 4-daagse accreditatieopleiding leer je de achtergronden en technieken van de JTI en leer je hoe je de JTI methodiek kunt toepassen. Na succesvolle afronding van de opleiding ben je JTI Certified Practitioner.

jti academy

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie op de website van de Jungian Type Academy: www.jungiantypeacademy.nl 

Specialisatie Modules voor JTI Certified Practitioners

  • accreditatie "Het Team Kompas"
  • opleiding Teamontwikkeling met de JTI
  • Type en Coaching
  • Type en Verandering
  • Type en Motoriek
  • Type en Drijfveren