SEO tip: no 'width' or 'height' attribute

seo google optimalisatieTijdens het SEO optimaliseren en controleren van je Joomla website kun je deze melding krijgen: There are 1 images with no 'width' or 'height' attribute. Setting the width and height attributes of an image will speed up page loading and improve the user experience. Ik snapte niet waarom ik deze melding kreeg.

Ik had nl mijn afbeeldingen netjes en zo klein mogelijk gemaakt, precies op maat voor mijn blog, dat is normaal gesproken perfect voor een snellere inlaadtijd van je website.  

SEO probleem met JCE Editor no 'width' or 'height' opgelost

Zelf maak ik vaak gebruik van de JCE Editor en één van de voordelen van deze editor is dat je direct afbeeldingen kunt uploaden in het artikel of de blog waarin je aan het schrijven bent. Omdat de afbeelding al precies het juiste formaat heeft controleer ik nooit de verdere afmetingen, die zijn immers al in orde. Toch kreeg ik bovenstaande melding van mijn RS SEO component terug. 

Optisch hetzelfde, inhoudelijk net anders

Als je gaat kijken in de html code van onderstaande afbeelding orginele afmeting 220 x 113 pixels zie je wat er gebeurt, geen 'width' en 'height' waarde in de editor bij opslaan.

vehgro<img src="/images/vehgro.png" alt="vehgro" title="Vehgro, specialist in kruiden, specerijen, natuurlijke zoetstoffen en natuurlijke verzorging" longdesc="VehGro heeft zich gespecialiseerd in de import &amp; export en distributie van kwalitatief hoogwaardige natuurvoeding, voedingsstoffen" />

Door in de JCE editor de afbeelding handmatig aan te passen naar bijvoorbeeld 1 pixel groter en deze dan op te slaan zul je zien dat er nu wel een 'width' en 'height' code wordt toegevoegd.

vehgro<img src="/images/vehgro.png" alt="vehgro" width="221" height="114" title="Vehgro, specialist in kruiden, specerijen, natuurlijke zoetstoffen en natuurlijke verzorging" longdesc="VehGro heeft zich gespecialiseerd in de import &amp; export en distributie van kwalitatief hoogwaardige natuurvoeding, voedingsstoffen" /></p>

Of het daadwerkelijk heel veel uitmaakt voor Google heb ik nog niet ervaren maar de RS SEO is er in ieder geval erg blij mee gezien de score van 100% . Eén ding weet ik wel zeker, alle pagina's tussen de 85% en 100% groen is zeer gunstig voor je Google ranking.

Uiteindelijk wil je graag iets dat lijkt op onderstaande schema, perfect geoptimaliseerde pagina's voor de zoekmachines. Voor het bouwen van websites maak ik o.a. gebruik van onderstaande component inclusief uitleg voor gebruik aan mijn klanten.

seo google optimalisatie

 

IN Talenten Verbinden - Gelukkig (samen)werken! 

Contact

Iwan Nijkamp, " IN Talenten Verbinden "

klavermaten 65 goorBezoekadres:
Klavermaten 65-6
7472 DD Goor
Routebeschrijving

T. 06 - 523 261 47
KvK 08113144
BTW 137424024B02