Magische momenten voor inspiratie

Magische momenten inspiratie

Er zijn van die momenten in je leven die een heel speciaal gevoel in je oproepen als ze gebeuren én als je er aan terug denkt. Gelukkige maar natuurlijk ook verdrietige momenten, gebeurtenissen die je nooit meer zult vergeten en die bij de herinnering opnieuw datzelfde gevoel in je op kunnen roepen. Een aantal van dat soort gebeurtenissen zijn voor mij echte inspiratiebronnen. In sommige gevallen ook de bevestiging van je eigen inspiratie. Tijdens het maken van deze foto's had ik zo'n moment. De beelden zijn een prachtige parralel en vertalen mijn eigen gevoelens op dat moment. 

 

2014 de allereerste keer....

Als organisator van de Kastelenloop Diepenheim wil je graag alles goed doen en leef je heel erg naar hét moment toe van die allereerste keer. Samen met mijn mede organisatoren Geert-Jan Bittink, Gert-Jan Tuller en de vele vrijwilligers die ons hielpen was het ons gelukt. We hadden het mooi geflikt, al die uren van voorbereiding en vergaderen en dan die allereerste keer meer dan 400 man aan de start, een prachtig sportevenement erbij voor Diepenheim.

Ik moest dat eerste jaar zorgen dat ik mooi beeldmateriaal zou krijgen o.a. voor onze website. Naast het regelen van een aantal zaken op de dag zelf liep ik met mijn camera om de nek zo goed en kwaad als het kon foto's te maken. Ik wilde natuurlijk foto's hebben van de finish van de eerste lopers en als je zekerheid wilt maak je die zelf. De sprint tussen Bas Eeftink en Bertil Krukkert was prachtig. Een hele serie mooie beelden en Bas werd de eerste winnaar in Diepenheim.

Klaus Schlüter, magisch moment

Het wachten was op de nummer drie, ik herkende hem meteen, het was de duitse triatleet Klaus Schlüter. In de maanden vooraf had ik per mail veel contact gehad met Klaus. Hij was superenthousiast over ons evenement en hij had een grote groep lopers uit Duitsland gemobiliseerd om mee te doen. Voor de start hadden we elkaar even kort de hand geschud en ik had hem succes gewenst.

Magische momenten inspiratie

Het enthousiasme van Klaus werd nu beloond met een derde plek individueel, hij liep alleen en nam zijn tijd om te vieren. Een prachtig moment voor hem maar ook voor mij..... Gehurkt op de finishlijn en verscholen achter mijn camera maakte ik stilletjes mijn beelden, ik hield het niet meer en schoot vol. Koude rillingen, de tranen biggelden over mijn wangen, alle spanning viel eraf, het was goed zo!

Ultiem genieten, dé bevestiging en voldoende inspiratie om door te gaan met dit prachtige evenement.

Iwan Nijkamp

IN Talenten Verbinden - Gelukkig (samen)werken! 

Contact

Iwan Nijkamp, " IN Talenten Verbinden "

klavermaten 65 goorBezoekadres:
Klavermaten 65-6
7472 DD Goor
Routebeschrijving

T. 06 - 523 261 47
KvK 08113144
BTW 137424024B02